PARTI KEADILAN NASIONAL
Pemuda keADILan Selangor

 
Harapan Wan Azizah pada DAP: Tegakkan Semula Pakatan Pembangkang

- Presiden Parti Keadilan Nasional (Keadilan) Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menggangap pengunduran DAP telah mengugat muafakat pakatan pembangkang dan berharap parti itu dapat bersatu semula dengan mereka bagi mengukuhkannya. Berucap menyampaikan ucapan dasar dan perasmian Persidangan Agung Tahunan Keadilan Ketiga 2001 di sini hari ini, Keadilan katanya sentiasa menghormati hak dan pendirian parti dalam menetapkan dasar masing-masing, termasuk Pas dengan Negara Islam dan DAP dengan Malaysian Malaysia.

Matlamat Keadilan pula, katanya adalah kearah masyarakat madani yang bertujuan memperkasa rakyat dengan demokrasi, menjana pembangunan ekonomi serta kemurnian sistem sosial.

Beliau berkata Keadilan merasa kecewa kerana muafakat yang terjalin dalam pakatan itu tergugat apabila DAP mengumumkan pengundurannya.

"Sumbangan dan pengorbanan pimpinan DAP khususnya Lim Kit Siang tetap kita hargai dan Keadilan akan terus menjalin kerjasama rapat dengan parti itu,”ujarnya.

"Dan semoga muafakat asal pakatan dapat ditegakkan semula dengan penyertaan DAP," katanya.Persidangan tiga hari dari 9 hingga 11 Nov yang berlangsung di Dewan Majlis Daerah Kemaman di sini menyaksikan pemilihan pucuk pimpinan parti yang julung kalinya diadakan sejak parti itu dilancarkan pada 4 April 1999.

(Agenda Daily)[ Webmaster ] [ Capaian ] [ Cari ] [ Laman Utama ] [ Atas ]
Make your own free website on Tripod.com