Make your own free website on Tripod.com
Curve-C-4.jpg (764 bytes) Curve-C-1.jpg (767 bytes)
Logo_Keadilan_1.jpg (1852 bytes)

Pemuda keADILan Negeri Selangor

http://pemuda-keadilan-selangor.net

Pemuda Pejuang Reformasi

Curve-C-3.jpg (767 bytes)   
Pemuda_Animation3.gif (22964 bytes)

Curve-C-3.jpg (767 bytes) Curve-C-2.jpg (814 bytes)
Kerana Anwar Ibrahim
 


Oleh: Jamil Bin Ismail (JK)


SAUDARA PEMBACA :

Dalam suasana politik nagara kita sekarang bermacam-macam perkara baru yang berlaku , tidak dapat kita nafikan perkara – perkara ini berlaku adalah kerana DATO SERI ANWAR IBRAHIM tidak kira rakyat dari barisan dacing bagdad termasuk parti puaka , DAP atau kawan-kawan dari barisan alternative sendiri . tidak kira yang baik atau buruk . tetapi apa yang dapat kita katakana semuanya terjadi kerana DATO SERI ANWAR IBRAHIM cuba mendapatkan keadilan atau sama rata kepada semua orang rakyat Malaysia tidak kira apa bangsa . Cuma masih terdapat manusia specis binatang yang masih tamah , dengki , busuk perut , penghianat atau pendurhaka kepada rakyat Malaysia sendiri . saya akan cuba menghuraikan beberapa perkara .

Semenjak kes DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah rakyat Malaysia dinafikan hak-hak . tidak boleh berkumpul , berceramah , demonstrasi , menerbitkan surat kabar berkala , dan mendapat berita-berita benar ,

Semenjak kes DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah segala kepincangan-kepincangan , rasuah ,yang dilakuakn oleh pemimpin-pemimpin Malaysia terbongkar serta diketahui umum .

Semenjak kes DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah polis – polis Malaysia bertindak luar dari batas undang-undang yang sepatutnya, pasukan polis Malaysia sudah tidak lagi dipandang mulia , bermacam , polis-polis Malaysia sudah berani menekan ,memaksa , memfithnah , menuduh orang sesuka hati . malambatkan siasatan terhadap aduan yang dilakukan oleh rakyat dari barisan alternative .

Semenjak kes DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah beberapa undang=-undang diadakan walaupun tidak diperlukan . termasuk enakment-enakment pilihanraya . yang terbaru hanya 100 orang sahaja dibenarkan mengiringi calun pilihanraya . termasuk juga tidak dibenarkan membawa lambing-lambang serta bendera parti-parti yang tidak bertanding . dalam kes ini telah membuktikan bahawa barisan dacing bagdad serta parti puaka SEBENARNYA PENAKUT DAN PENGECUT . terhadap rakyat Malaysia sendiri .

Semenjak ketiadaan DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah kita lihat pusat-pusat maksiat tumbuh bagaikan cendawan . penegak- penegak undang-undang tidak berani mempertikaikan atau menyaman mana-mana pusat maksiat yang besar-besar kerana mereka tahu pusat-pusat ini dipunyai oleh ahli-ahli atau pemimpin-pemimpin barisan dacing bagdad . vcd-vcd lucah senabg didapati dimana-mana sahaja . apa yang peniaga-peniaga atau taukeh cina atau India ini takut , apa yang perlu dilakukan ialah memasukan kertas berwarna unggu atau hijau kedalam sampul-sampul surat maka semuanya boleh selesai . kalau tidak masakan seorang hanya berpangkat ASP boleh mempunyai sehingga 6 buah kereta seperti yang saya ceritakan dalam artikel saya yang lepas bertajuk HANYA INGIN TAHU .


Semenjak ketiadaan DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah orang-orang cina dan India berani menunjuk lagak terhadap orang orang melayu . membolot bermacam-bermacam projek , rumah-rumah kos rendah sehingga orang melayu penduduk asal Negara sendiri terpaksa duduk di rumah setinggan . rumah kos rendah yang mereka beli , mereka sewakan dengan harga tinggi atau mereka besarkan dan tinggal dirumah tersebut walaupun mereka mampu membeli rumah kelas tinggi dan pertengahan . walaupun kita ada pemimpin melayu didalam kerajaan semuanya penghianat terhadap bangsa sendiri . mereka hanya mementingkan tembolok sendiri sahaja .yang mereka tahu anak dan isteri mereka hidup mewah dapat belajar diluar negeri cukup .


Semenjak ketiadaan DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah rasuah-rasuah berleluasa tak kira mana-mana jabatan kerajaan termasuk polis .


Semenjak kes DATO SERI ANWAR IBRAHIM lah separuh bangsa melayu sedar selama ini mereka ditipu oleh bangsa mereka sendiri . ditipu oleh bangsa cina serta India , orang cina kaya raya bukan kerana mereka bijak atau pandai tetapi kerana mereka jenis yang tidak mempunyai hati perut , apa yang mereka tahu apabila bangu ialah hari ini berapa ramai orang melayu aku nak tipu . kita lihat kronologi atau sejarah jutawan-jutawan cina dinegara ini . kebanyakanya datuk nenek mereka dating ke Malaya adalah orang miskin . contohnya ada sebuah bank bernama BAN HIN LEE . dari segi sejarah tuan punya bank tersebut dahulunya berkerja sebagai PENGANGKUT NAJIS sebab itu lambang bank tersebut berbentuk sebuah tong . kita lihat pula tuan punya SUNWAY LAGOON ATAU KAWASAN KEDIAMAN FIRAUN KERANA TERDAPAT REPLIKA PIRAMID DAN SPINK dahulunya hanya pemandu lori tanah .ini dua contoh yang dapat saya berikan . ini kerana bangsa cina hanya tahu menipu , membodek , mengipas , menekan , merasuah serta sanggup mengeluarkan wang yang banyak untuk mendapatkan wang yang lebih . bila kita bbercakap dengan orang cina kita dapat lihat semuanya wang . sebab itu mereka sanggup melakukan apa sahaja demi wang . walaupun melanggar undang-undang atau hak asasi manusia . walaupun begitu bukanlah semua cina berperangai begitu . masih terdapat 20 % rasa saya yang layak kita akui mereka rakyat Malaysia .


DATO SERI ANWAR lah sahaja bakal-bakal pemimpin melayu tulin yang kita harapkan untuk membela bangsa melayu , cuba ceritakan kepada saya bermula dari ALLAHYARHAM TENGKU ABDUL RAHMAN HINGGA BEKAS BOSS SAYA ALLAHYARHAM TUN HUSSEIN ONN ,adakah mereka ini datangnya dari keturunan melayu tulin ,jawapannya tidak . mereka ini adanya datang dari keturunan campur seperti SIAM , ARAB , TURKI , DAN YANG AKHIR SEKALI INDIA . mereka boleh mengaku mereka pemimpin melayu , jika tidak mereka mungkin tidak akan dapat apa yang dihajati . tetapi adakah mereka betul-betul menjaga bangsa melayu ????????.


Akhirkata saya berharap kepada bangsa melayuku sedarlah atau lihat apa yang terjadi terhadap bandsa kita . kemana kah kita akan pergi selepas ini , adakan kita mahu menjadi seperti SINGAPURA dahulunya sebahagian dari Negara kita bangsa melayu tetapi kini bangsa melayu ditindas dan diketepikan begitu sahaja . lagi satu pulau , pulau pinang berani saya katakana orang melayu hanya 30 peratus sahaja . semuanya dipenuhi oleh bangsa cina . apa jadi kalau satu hari nanti ada pemimpin cina mahu membawa keluar pulau pinang dari Malaysia bagaimana . ini kerana kita tahu pemimpin-pemimpin melayu Malaysia sekarang banyak terhutang budi dengan jutawan-jutawan serta pemimpin-pemimpin cina . mungkin kah ia akan jadi PINANGPURA . sedarlah wahai bangsa ku janganlah kamu menjadi PENGHIANAT TERHADAP BANGSA SENDIRI .

ALANGKAH PANAS BERDINI HARI
PANAS TERIK TAK BISA DIELAK
ALANGKAH PELIK SI PERDANA MENTERI
RAKYAT MENANGIS DISANGKAKAN GELAK

ORANG SAKIT BERJUMPA PAWANG
DISURUH BAWA SEUTAS BENANG
KALAU TIDAK KERANA POLITIK WANG
MASAKAN U.M.N.O BOLEH MENANG

KUIH KAPIT SI KUIH LOYANG
BUAT HIDANGAN DI WAKTU PETANG
SAYANG SERIBU KALI SAYANG
MALAYSIA KAYA MENANGGUNG HUTANG


YANG BAIK DARI ALLAH S.A. W JUA HENDAKNYA , YANG TIDAK BAIK MUNGKIN DARI SAYA SENDIRI .

YANG BENAR

JAMIL BIN ISMAIL ( JK )
CHERAS KUALA LUMPUR.
 

 

HHakcipta Terpelihara.
Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat didalam laman ini amatlah digalakkan

Diselengara Oleh:
Unit Komunikasi, Media & IT
Biro Penerangan
Pemuda keADILan
Negeri Selangor

[ Webmaster ] [ Capaian ] [ Cari ] [ Simpan ] [ Cetak ] [ Laman Utama ] [ Atas ]

http://pemuda-keadilan-selangor.net